cUtEst fOLLOwer

19 August 2011

KAU yang MULAKAN dulu....bukan AKU...=,=


Benda nih takkan rumit,kalau kau yang tak rumitkan..benda nih takkan wujud kalau tak de orang ketiga yang memberi spekulasi yang tak betol pasal aku...Andai kau tak kenal diri aku..jangan wat spekulasi yang tak betol..ianya akan jadi FITNAH...aku tahu apa yang aku wat..apa yang aku hadapi sekarang...apa yang sedang aku rasa sekarang..itu hak kau kalau kau nak terus menerus menyalahkan aku...bagi aku..
aku xde salah pa pe...kewujudan aku dalam hidup dya selepas dya tawar hati dgn "dya"...so..bila di "mentionkan" macam tue..wat pe aku nak rasa "BERSALAH"..aku xde kaco hubungan sape2 dan bukan jenis aku nak rosakkan hubungan sape2...

Aku takkan "SAKITKAN" hati orang...kalo orang tue tak "SAKITKAN" hati aku dulu..Aku takkan KACO hidup orang tue..kalo orang tue tak KACO hidup aku...Aku dah biasa macam nih...pe yang aku wat dalam hidup aku...xde kaitan dengan orang2 yang tak pernah wujud dalam hidup aku...so..kenapa kau harus rumitkan keadaan nih...Hidup aku..so..hak aku larh nak "RAPAT" ngan sape pun..bukan mudah aku nak "RAPAT" ngan orang2 yang baru aku "KENAL"...orang2 yang benar2 ley "TERIMA" cara hidup aku jer ley rapat ngan aku dan bukan mudah nak rapat ngan orang cam aku nih...



Bila aku dah sakit hati..aku cakap pun tak guna akal fikiran.."LOST OF CONTROL"...kau ley salahkan aku 100%..aku tak kisah..sebab aku tahu apa yang aku buat dan aku tahu kau akan sentiasa salahkan aku selagi aku masih rapat ngan dya...terusan larh rasa ketidak puas hatian kau tue...sebab aku dah xrasa pa pe...aku dah "fedup" ngan sume nih dan tuk "PENGETAHUAN" kau..aku takkan pernah rasa nak "renggangkan" hubungan aku ngan dya dan aku akan selalu dengan dya tanpa rasa "BERSALAH"..."MELAINKAN" kalau dya sendiri yang "BENCI" aku...time tue baru akan "KELUAR" dari hidup dya...

nota hati : 
+ Setiap KELUKAAN mesti ada KEBAHAGIAAN...tanpa KELUKAAN takkan wujud KEBAHAGIAAN....sebab ALLAH MAHA ADIL...
+ It's hard to trust someone,when everyone you ever opened up your heart to,has let you down and push you away...

LIKE bila korang SUKA

16 August 2011

NURUL AISYAH kena KUAT...!!! =,=

Sejak dua menjak nih...macam2 benda timbul..kenapa larh jadi cam nih??kenapa larh orang selalu sgt salah sangka ngan cik eca..cik eca xkaco orang pun..orang "BENCI" ngan cik eca...soo...nak wat cam ne lagi...kerana have seorang adeq pun ada orang xpuas ati..ada orang dengki...emmm....pe larh nasib cik eca..kenapa harus cam ni...???


Cik eca dah mula rasa akan "KEJATUHAN" cik eca...no,no,no...cik ECA kena "KUAT"..cik ECA mn ley cam nih...cik ECA boleh larh..IGNORE je pe yang dorank ckap...doranl xtahu pa pe..so..dorank ley pk pa pe je yang dorank suke..hakikatnya cik eca tahu pe yang cik eca wat..cik eca tahu kebenaran cik eca...
so..don't worry..cik eca kena larh "KUAT"....


Pejam celik...Pejam celik...da dkt stgh bulan dah kite "BERPUASA"...kejap jer...minggu depan 23/8/2011 da leh balik kampong dah..best betol...tambahan lak kawan baek cik ECA "SHAKUR" dah balik...da lama tak jumpa dye...cam ne ar keadaan dye sekarang selepas masuk "ASKAR" tue...serius..xsabar nak balik...:)


Dan mengharapkan cik ECA sempat jumpa kawan baek cik eca "WANIE"..mtk2 ar sempat..da lama xjumpa dye...Rindu dye jugak nih..."OJAH" dah jumpa...tapi..nak jumpa lagi...nak jumpa 3 orang sekali..agak2 bley tak???"INSYALLAH"...


Balik dari kelas tadi..cik ECA on9 FB...ada ar sorang minah nih...tak puas ati ngan cik eca...see this COMMENT...



OMG..sorry larh...sebelah mata pun aku tak nak pandang kat PAK WE kau tue...adoiii...tue belom cik ECA crop dari WALL dye...lantak kau ar...janji aku da block kau...so..aku xnak ada pa pe masalah dah....


NOTA HATI :

ayat dari  Fify Jammie Asbim >>>

+ ketika tuhan mengambil sesuatu dari genggaman kita..DIA tak pernah menghukum kita , namun hanya membuka tangan kita untuk menerima yang lebih baik 
LIKE bila korang SUKA

11 August 2011

sELAmAt hAri JUmAAt..

sELAmAt hAri JUmAAt..
Pagi yang indah lagi tenang..lagi2 pada hari jumaat penghulu segala hari...sebenarnya xtahu nak wat ENTRY pe pun..just bosan..no idea..OTAK xley nak fikir pa pe dah.."BLUR" je nih...mesti "KES" x ckup tido...al-maklum larh semalam kuar "BERSOSIAL" wif "MIRA,TKAH,LYDIA, n AIDY"...lepas "GERAM" dengan bermain BOWLING...pas tue LEPAK kat "KFC"...cuma "MIRA" je balik dulu...sebab dah lewat sangat.."MIRA" balik..."ENCIK BOLAT" datang...huhuhu..i GOT my "STRAWBERRY FLOAT"...urmm...YUMmmmYYY...
bersahur dengan "KFC"..memang best...!!!


Bila da OPEN cite pasal SEMALAM...actually bukan semalam larh...PAGI td...dalam kul1.45 A.M...ada ROADBLOCK dekat trafik light depan pej pos kalau tak SALAH...not sure..."TKAH" bawak time tue..al maklum larh..dah dapat "LESEN P"...sOO..dengan berani arr dya bawak...huhuhu..yang xley blah nye...bila dah kena TAHAN..terketar2 tangan nak keluarkan "LESEN"....teringat lagi ayat "POLIS" tue... "ROADTAX" mati dah nih...sepantas kilat cik eca tengok muka "TKAH"...CUAK GILA....hak3..pas naek moto..lepas je pada POLIS2 tu..cik ECA pe lagi..GELAK bagai tak ingat DUNIA larh...xpe...cik ECA faham..may be polis tue saja je..sebab baru bape hari je tkah dapat lesen...saja nak "PEKENA" tkah kot...hehehe...pe pun,SERIUS sgt2 ENJOY...^__^
LIKE bila korang SUKA

That Should Be Me - Justin Bieber


Justin Bieber That Should Be Me

Everybody’s laughing in my mind
Rumors spreading about this other guy
Do you do what you did what you did with me
Does he love you the way I can
Did you forget all the plans that you made with me
Cause baby I didn’t

That should be me holding your hand
That should be me making you laugh
That should be me this is so sad
That should be me
That should be me
That should be me feeling your kiss
That should be me buying you gifts
This is so wrong
I can’t go on
‘Till you believe
That that should be me
That should be me

You said you needed a little time from my mistakes
It’s funny how you used that time to have me replaced
Did you think that I wouldn’t see you out at the movies
What you doin’ to me
You’re taking him where we used to go
Now if you’re trying to break my heart
It’s working cause you know

That that should be me holding your hand
That should be me making you laugh
That should be me this is so sad
That should be me
That should be me
That should be me feeling your kiss
That should be me buying you gifts
This is so wrong I can’t go on
‘Till you believe
That should be me

I need to know should I fight for love
Or disarm
It’s getting harder to shield
This pain is my heart

Ooh Ooh

That should be me holding your hand
That should be me making you laugh
That should be me this is so sad
That should be me
That should be me
That should be me feeling your kiss
That should be me buying you gifts
This is so wrong
I can’t go on
‘Till you believe
That that should be me

Holding your hand
That should be me
The one making you laugh (oh baby oh)
That should be me

That should be me
Giving you flowers
That should be me
Talking for hours
That should be me (that should be me)
That should be me

That should be me
Never should’ve let you go
I never should’ve let you go
That should be me
I never shoulda let you go
That should be me


LIKE bila korang SUKA

Overboard - Justin Bieber feat. Jessica Jarrell




Justin Bieber feat. Jessica Jarrell Overboard
(Jessica)
It feels like we’ve been out at sea, whoa
So back and forth that’s how it seems, whoa
And when I wanna talk you say to me
That if it’s meant to be it will be
Whoa oh no
So crazy is this thing we call love
And now that we’ve got it we just can’t give up
I’m reaching out for you
Got me out here in the water
And I
I’m overboard
And I need your love
Pull me up
I can’t swim on my own
It’s too much
Feels like I’m drowning without your love
So throw yourself out to me
My lifesaver
(Lifesaver, oh lifesaver)
My lifesaver
(Lifesaver, oh lifesaver)
Whoa
(Justin)
I never understood you when you’d say, whoa
Wanted me to meet you halfway, whoa
Felt like I was doing my part
You kept thinking you were coming up short
It’s funny how things change cause now I see
Oh whoa
So crazy is this thing we call love
And now that we’ve got it we just can’t give up
I’m reaching out for you
Got me out here in the water
And I
I’m overboard (overboard)
And I need your love
Pull me up
I can’t swim on my own
It’s too much (it’s too much)
Feels like I’m drowning (ohh)
Without your love
So throw yourself out to me
My lifesaver
Oh
It’s supposed to be some give and take I know
But you’re only taking and not giving anymore
So what do I do
Cause I still love you
(I still love you baby)
And you’re the only one who can save me
Whoa, whoa, whoa, oh
I’m overboard
And I need your love
Pull me up (pull me up)
I can’t swim on my own
It’s too much (it’s too much)
Feels like I’m drowning without your love
(I’m drowning baby, I’m drowning)
So throw yourself out to me
(I can’t swim)
My lifesaver
(Lifesaver, oh lifesaver)
My lifesaver
It’s crazy crazy crazy
(Lifesaver, oh lifesaver)
Lifesaver oh
(Lifesaver, oh lifesaver)
My lifesaver
(Lifesaver, oh lifesaver)

LIKE bila korang SUKA

SIAPA BUANG SIAPA???SIAPA BENCI SIAPA??? =,=

"serius...TERSENTAP dengan statement kau..TERIMA KASIH BANYAK2..."


SIAPA BUANG SIAPA???SIAPA BENCI SIAPA??? 
- aku xpernah buang kau...
- lagi larh nak benci kau...
- tak pernah sesekali pun terlintas kat fikiran aku nak wat cam tue...

AWAK BLOCK SAYA DALAM FB KAN???KNP???
- aku tak pernah block kau pun...
- tak pernah sekali pun terniat nak block kau....

SUMPAH TAK PERNAH??KNP SAYA NK KOMEN ,LIKE, OR C PIX XLEY???ORG LEN BOLEH???
-SUMPAH WALLAH..xpernah nak BLOCK kau pun...
- sebab aku PRIVATE kan wall aku...
- yang ada komen tue pun sebab aku de tukar setting nya sekejap..

OK..AMIK PWD SAYA SKRG N TGK SENDIRI...emel : __________ PWD: *******
- TERIMA KASIH larh..tapi..sebetol2 nya aku tak BLOCK kau pun...
- kau je selalu fikir bukan2 sal aku...

ORANG LEN BOLEH..TAPI...SAYA TAK..SAYA JE TAK..DYA SUME LEH..TLG JJR SIAPA YG PTT RASA SEDEY N TERASA???
- TAK PERLU NAK BANDINGKKAN DGN DYA...
- AKU DAN DYA DAH XDE PA PE..
- MAY B TUE YANG KAU TGGU KAN SELAMA NIH KAN..
- SEMOGA KAU HEPY DENGAN KEJATUHAN AKU..

KALAU BETOL2 DAH BENCI SAYA..JUJUR...
-JUJUR AR NIH..TAK PERNAH BENCI SESIAPA PUN...
- TAK PERNAH ASINGKAN KAU PUN...
- KAU YANG ASINGKAN DIRI KAU DARI AKU...

MANA GURAU SENDA KITA DULU??SAYA RINDUKAN SUME TUE...
- sentiasa ada kalau kau xfikir kan negetif sal aku..
- tapi..kau selalu fikir negetif sal aku...
- aku kan cuba kembali cam dulu..
- tue pun kalau kau pun ley wat cam tue jgk...

*dah ar..cukup sampai cni...penat ar asyik fikir sal kau je..kau bukan penah fikir sal aku pun..kalau fikir pun..selalu fikir yang negetif je sal aku...


nota HATI : 
+ aku akan cuba tuk kembalikan keadaan yang macam dulu...
+ maafkan aku andai aku dah banyak wat kau terasa ataupun sakit kan hati kau....
+ aku pun punya hati..

LIKE bila korang SUKA

07 August 2011

hari nih..hari yang "KELAM KABUT" ^_^

Fuhhhh...!!!hari nih agak cik ECA agak "KELAM KABUT" ckit kat KOLEJ...sebab hari nih kena hantar "ASSIGNMENT" wireless network...hari nih baru nak hantar...tengah2 "SYOK" wat...tetiba dapat berita kena hantar sebelum kul 2.40 P.M..."MASAK2"..kelam kelibut buat...da ar banyak...rasakan..!!wat lagi last minute...(" da try nak wat..tapi xpaham SOALAN...nak wat cam ne..")

Habis wat assignment...ada "LAB TEST TCP/IP" plak...serabut2..da ar xstudy pa pe...nih pun "LAST2" nak habis kelas baru ceap wat..tue pun atas "JASA BAIK" Fify Jammie Asbim.. kelam kelibut save dalam pendrive...last2 miss madinah ckap hantar sebelom kul3.30p.m...hahhh!!!serabut2...da ar ada "QUIZ WIRELESS NETWORK"...dengan "TAK STUDY"...naseb bek dapat set soalan yang senang..kalo takkk..."HANCUS".. lepas je habis "quiz" terus keluar...g hantar "LAB TEST TCP/IP"..nasib bek masih di "TERIMA"...("GELABAH HABIS")... SUMPAH lepas nih tak nak wat cam tue dah.."SERIK-SERIK"

Hari nih berbuka makan "NASI BERIANI DAGING"..sedap2...backup dgn "KEBAB"...>_<
Pas nih xnak da ar beli nasi...asyik makan "TAK HABIS"  je..pas tue..buang..."SAYANG"..
"RINDU STRAWBERRY FLOAT"...>_< 

Sok ada "TEST LAB WEB PROGRAMMING" lak..malam nih kena "STUDY"..Jangan amik MUDAH wahai "NURUL AISYAH BINTI SHAH  MURAD"..oke larh...cukup tuk HARI nih...ada REZEKI sok cik ECA menaip LAGI...>_<

LIKE bila korang SUKA

05 August 2011

bila SEKIAN lama tak JUMPA...^_^

Aktiviti berbuka puasa bersama FAUZIAH SAIDIAN...


hari nih minum "STRAWBERYY FLOAT" yummmmyyyy...:)


Setelah sekan lama cik eca xjumpa "BFF" cik ECA nih..."FAUZIAH SAIDIAN"..

"SUMPAH" aku sayang kau sgt2...:)

bila larh boley jumpa kau lagi...dengan "NORSYAZWANI ISMAIL" lagi ar susah nak jumpa...sangat2 hepy ngan kau..kalo ada WANI lagi meriah kann...komfim KECOH...
bila 3 "BFF" kembali BERKUMPUL...

akan aku kenang kenangan kite berdua nih sampai bila2...







nota hati :


+SEKIAN LAMA KAU TETAP KAWAN AKU SAMPAI BILA2...
LIKE bila korang SUKA

04 August 2011

HIDUP nih tak semua INDAH..=,=

Hidup ni tak semua INDAH..

"saya rasa...ramai orang BAHAGIA bile tgk saya "MENANGIS" dari tgk saya "KETAWA"

"get me RIGHT,if i'm WRONG"

Kejadian semalam wat cik ECA active balik FB cik ECA and terus UPDATE status cik ECA...

selepas 41minutes ada 2 people yg LIKE...
in this mornink...i see have 10 people LIKE..

BERFIKIR sejenak....adakah dorang LIKE sebab suke tengok saya MENANGIS or LIKE kerana ada sebab lain..?????

feedback COMMENT...

feedback COMMENT...

BERFIKIR lagi..no,no,no...dorang LIKE sebab bagi FEEDBACK sebagai seorang kawan yang memahami...

sesungguhnya..cik ECA masih ada KAWAN2 yang SAYANG akan cik ECA...

NOTA HATI :
+ THANKS A LOTS 4 BEING MY FRENZ..PADA SESIAPA YANG KURANG BERPUAS HATI NGAN CIK ECA N DALAM PROSES MENBENCI @ SUDAH MENBENCI DIRI INI...
TERUSKAN USAHA ANDA SEHINGGA BERJAYA..


LIKE bila korang SUKA

03 August 2011

Opick - Taubat "muhasabah diri sendiri..=,="




Opick - Taubat 

wahai tuhan jauh sudah
lelah kaki melangkah
aku hilang tanpa arah
rindu hati sinarmu

wahai tuhan aku lemah
hilang terumur noda
hapuskanlah terangilah
jiwa di hitam jalanku

ampunkanlah aku
terimalah taubatku
sesungguhnya engkau 
sang maha pengampun dosa

Ya robbi, izinkanlah 
aku kembali padamu
meski mungkin takkan sempurna
aku sebagai hambamu

ampunkanlah aku
terimalah taubatku
sesungguhnya engkau 
sang maha pengampun dosa

berilkanlah aku
kesempaatn waktu
aku ingin kembali
kembali...

dan meski aku tak layak
sujud padamu
dan sungguh tak layak
aku...

LIKE bila korang SUKA

#HAK MILIK KEKAL#cikECAsiKECIK